Fruitbedrijf

Ons bedrijf is gelegen in de Kruispolder aan de Westerschelde in het mooie Zeeuws-Vlaanderen.

We telen voornamelijk peren, voor een klein gedeelte appels en zijn een paar jaar geleden begonnen met het telen van kersen. Vanaf 2020 telen we geen appels en peren meer, alleen nog kersen.

We hebben 6 soorten peren namelijk de handperen Conference, Doyenne du Comice, b.a.Lucas, Clapps Favourite en de stoofperen st.Remie en Gieser Wildeman.

We kweken drie appelrassen: Elstar, Cox’s en Golden Delicious.

De kersen zijn verschillende rassen die elkaar opvolgen in de rijping zodat we over een langere periode kersen kunnen plukken en verkopen in ons kraampje op onze hof. De rassen zijn Meikersen,Hedelfingers,Marchant, Noir de Marchant, Regina en Karina.

Oogst & Verkoop

Het grootste gedeelte van onze oogst gaat naar handelaren die het fruit verpakken en weer doorverkopen naar supermarkten in binnen-en buitenland. Om ons fruit te mogen verkopen aan verschillende supermarkten zijn wij Global Gap gecertificeerd. Dat houd in dat ons bedrijf voldoet aan vastgestelde eisen op gebied van voedselveiligheid, milieuvriendelijkheid en goed personeelsbeleid.

Een gedeelte van de oogst verkopen we in ons kraampje op de hof, daar kunt u voor een redelijke prijs mooi en lekker fruit kopen. Omdat het geen weken onderweg is via tussenhandelaren is de kwaliteit en smaak vaak beter als in de supermarkt. Veel mensen uit de verre omgeving weten intussen onze kraam te vinden.

Al onze kersen worden verkocht in de huisverkoop, we plukken op het meest ideale tijdstip zodat u echt rijpe kersen kunt eten. Als u die eenmaal geproefd heeft, wilt u niet anders meer. Ook verkopen we zelfgemaakte kersenjam.

Onder het kopje nieuws vindt u waar we op dit moment mee bezig zijn in de boomgaard en op ons bedrijf.


Fruithof van KesselVolg ons op Facebook